Sushi en Sashimi

Sushi Nigiri

Sushi Nigiri is een bolletje rijst met een topping.Na speciale bereiding is de sushi-rijst uiterst geschikt om te beleggen met een product naar keuze.Meestal is dit een stukje vis zoals tonijn of zalm.
Maar ook groenten of een combinatie van beiden is mogelijk.Meestal wordt hierbij gebruikt gemaakt van een stukje nori(zeewier-vel)om de topping op zijn plek te houden.

Vraag gerust naar al onze mogelijkheden!

Sashimi

Sashimi is een gerecht van verse,rauwe vis die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden wordt.
De sashimi wordt geserveerd met verschillende sauzen,zoals sojasaus en wasabi.
Sashimi lijkt op het bekendere sushi.Het belangrijkste verschil is dat sashimi alleen uit vis bestaat,terwijl sushi ook andere ingrediënten bevat,zoals rijst en soms nori.Ook wordt sashimi met stokjes gegeten,terwijl sushi meestal met de hand wordt gegeten.
Traditioneel is sashimi de eerste gang in een formele Japanse maaltijd,maar vandaag de dag wordt het vaak als volledige maaltijd geserveerd,vaak in combinatie met rijst.Bij de sashimi wordt vaak groene thee,sake of Japans bier gedronken.
Share by: